Volgend jaar doen we het weer! Met de groepen van dit jaar waren de “vaste data” een probleem, dus we doen het nu anders…. We plannen in maart-april 2020 weer een InnoCation Leiderschap in Innovatie. Heb je interesse, meld je aan. Als we een groep hebben van minimaal 5 deelnemers gaan we gezamenlijk de meest geschikte week plannen.

Jij wil je (verder) ontwikkelen op het gebied van innovatie. Wil graag de “frontrunner” zijn bij het organiseren, begeleiden en vorm en inhoud geven van innovatie initiatieven in de breedste zin. Een holistische blik ontwikkelen op het succesvol “organiseren” van innovatie, vernieuwing en verandering. Daarnaast werk je jouw professionele en persoonlijke “stip” op de horizon uit!

Tijdens deze InnoCation word je ondergedompeld in (het nieuwe) innoveren. Je wordt je bewust van jouw leiderschapsstijl, traint je vaardigheden en leert een breed scala aan tools, technieken en methoden. Van het ontwikkelen van een innovatiestrategie tot het daadwerkelijk doen in de praktijk.

En dat in een zeer inspirerende omgeving met veel ruimte voor ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Deze 5-daagse training wordt (geheel) verzorgd in het prachtige Piëmonte, Italië.

Na deze week kan jij gaan bouwen aan het innovatie ecosysteem voor jouw bedrijf of organisatie! Een leidende rol pakken bij innovatie, verandering en introduceren van anders denken en doen, binnen gevestigde organisaties of bedrijven met groei ambities.

Wij helpen jou graag naar grote hoogte!

Het programma

Keihard werken en keihard ontspannen! 

Deze week ga je veel in groepsverband, maar ook individueel, aan de slag. Hands-on aan de slag met innovatie, afgewisseld door ont- en “inspannende” activiteiten, samen met andere “innovators”.

Door middel van simulaties, (serious) games, training en (persoonlijke) coaching bouw je in een week veel kennis en ervaring op. Je geeft vorm en inhoud aan jouw leiderschapsprofiel en persoonlijk ontwikkelplan op het gebied van innovatie.

Daarnaast is er veel ruimte om te netwerken en andere deelnemers te leren kennen, kennis en ervaring te kunnen delen.

Dag 1

Simulatie/serious game “het bouwen van een innovatie ecosysteem”. Aan de hand van de case “Helder en Schoon” (H&S) gaan jullie, de hele dag, vorm en inhoud geven aan “innovatie” voor dit bedrijf. Jullie bouwen vandaag inzicht op over wat er allemaal bij komt kijken om succesvol te innoveren.

Dag 2

In de ochtend gaan jullie aan de slag met methoden/technieken om een eerste inventarisatie uit te voeren op het gebied van “innovation maturity”. Hoe je in kaart brengt wat de zogenaamde volwassenheid is van een organisatie op het gebied van innovatie. We maken aan het einde van de ochtend een tocht op de e-bike door de wijngebieden van Monferatto en lunchen op grote hoogte! In de namiddag gaan we verder verdiepen in het aspect “Innovatie in de praktijk”. In de avond doen wij een introductie over het aspect “de Mens en innovatie”. 

Dag 3

Vandaag staat in het teken van methoden, tools en technieken, welke innovatieteams stap voor stap helpen tot ideeën en (tussen) resultaten te komen. Rond de middag trekken we erop uit, maken een voettocht door de vallei van Valcrosa, uiteraard nemen we de lunch mee. Aan het einde van de dag krijgen jullie een paar uur rust, even tijd voor jezelf. Daarna schuiven we aan bij de familie Rapetti, waar nonna (oma) een heerlijke Piëmontese maaltijd heeft verzorgd.

Dag 4

Deze dag staat geheel in het teken van “de Mens en innovatie”. We beginnen de dag ontspannen onder begeleiding van wellness en martial arts coach Tiziana Bottaro. We gaan werken aan jouw innovatie profiel, gaan in op leiderschap en leren, ontwikkelen en groeien. In de avond gaan we het nog hebben over teamdynamiek.

Dag 5

De laatste dag is aangebroken. We beginnen met een korte reflectie op de dag van gisteren. Vervolgens gaan we kijken naar verschillende werkvormen die je kunt gaan toepassen met teams. Behandelen nog skills op het gebied van coaching en faciliteren. Bespreken de ontwikkelplannen en formuleren praktijkopdrachten voor de komende periode.  

+ Evaluatie

Ongeveer 2 weken na de InnoCation organiseren we een online groepsevaluatie. Jullie kunnen de eerste ervaringen delen en uiteraard hulpvragen stellen aan ons of elkaar. Ongeveer 6 weken na de InnoCation plannen we een individuele (online) coachingssessie. We nemen de eerste stappen uit je ontwikkelplan door, helpen je bij eventuele vragen/knelpunten en stellen mogelijk samen je plan bij. Het gaat immers om jezelf blijvend duurzaam te ontwikkelen.

Voor wie?

Deze InnoCation is voor iedereen die een rol wil pakken bij innovatie, verandering en introduceren van anders denken en doen binnen bestaande organisaties of bedrijven met groei ambities. Of het nu gaat om vormgeven van strategie of het coachen en begeleiden van innovatieteams in de praktijk. Dus ben je, bijvoorbeeld, manager, projectleider, teamlead of professional met affiniteit voor innovatie, dan is dit iets voor jou.

Wij geloven in de kracht van diversiteit. Samen met de andere deelnemers met verschillende achtergronden, ga je aan de slag, in een veilige omgeving waar je kunt proberen, fouten mag maken, feedback van de anderen kunt vragen en ook zal krijgen.

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 7 deelnemers. Hierdoor is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Ons team

+ Lipkjen van Egmond

Trainer/coach

+ Peter Stooker

Trainer/coach

+ Frans Tobi

Trainer/coach

+ Hugo Bakkenist

Trainer/coach

Locatie en verblijf

Je verblijft (en werkt) op een bijzondere plek, B&B Valcrosa, in het prachtige Piëmonte, Italië.

+ B&B Valcrosa

B&B Valcrosa is een voormalig (klein) klooster, gelegen in het dal van Valcrosa nabij het plaatsje Melazzo. Het is een oase van rust. Je bent dus even echt weg van de drukke wereld waarin wij leven.

+ Petra

Gastvrouw en events

Meer informatie over B&B Valcrosa: www.valcrosa.com

Investering

Investering

Deze InnoCation is geheel verzorgd!

Inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam Schiphol – Milaan Malpensa
 • Vervoer van en naar Milaan Malpensa
 • Verblijf – 5 overnachtingen 
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Activiteiten
 • Koffie, thee, water, fris en versnaperingen gedurende de dag
 • Een “fysieke” set UOVODORO innovatiekaarten 
 • Presentaties, lesmateriaal, tools (canvassen e.d.) digitaal beschikbaar voor intern (niet commercieel) gebruik
 • 2 weken na de InnoCation een online groepsevaluatie
 • 6 weken na de InnoCation een online individuele coachingsessie 

Het enige dat je moet doen is inpakken, je melden op Schiphol, goed humeur en open mind meenemen. En wat zakgeld voor een drankje in de avonduren. 

Beschikbare data InnoCation

 • maart 2020

Aanmelden voor 1 februari 2020

Inschrijven of meer weten?

Voor vragen, inschrijven, detailprogramma en voorwaarden mail: hugo@uovodoro.nl