Het creëren van een innovatieve en ondernemende cultuur, een innovatie eco-systeem, vraagt om een integrale aanpak.  Het begint echter met het samen vast te stellen van “waar hebben we het over hebben en waarom we het hierover hebben”. Samen vaststellen wat het echte vraagstuk is, waar jullie willen of moeten ontwikkelen. Waar liggen de prioriteiten.

“Innoveren” is veel meer dan alleen een nieuw product of dienst ontwikkelen, veel meer dan introduceren van nieuwe methoden zoals “Design Thinking”.  Wij kijken altijd goed naar de balans tussen de belangrijkste aspecten voor een succesvolle transitie: 

  • Richting geven
  • Structuur
  • Tools en technieken
  • De mens

Afhankelijk van het vraagstuk kiezen we samen de juiste werkvorm. We geven vorm en inhoud aan de te nemen stappen om tot het gewenste resultaat te komen. De werkvormen zijn altijd actief en hands-on. Daarnaast gericht om in zeer korte tijd resultaten te behalen. Concreet en tastbaar. Dit vraagt wel om focus en de juiste samenstelling van de teams die het moeten doen. 

Het borgen van kennis en kunde in jullie organisatie staat bij ons voorop. Dit doen wij door het creëren van een team van “frontrunners” in de organisatie. Dit team gaat een grote rol spelen bij de transitie.

Onze aanpak, tools en technieken zijn gebaseerd op, de inmiddels alom bekende “lean innovatie methodes en technieken”, zoals Design Thinking, The Lean Startup, Agile/Scrum, Business Model Generation, Running Lean, De Corporate Startup etc. Jaren van praktijkervaring heeft ons echter geleerd dat het “simpelweg” implementeren van dit soort methoden niet de oplossing is. Er is geen one size fits all! Het is iedere keer zoeken naar de juiste mix, komen tot een aanpak die de organisatie past. En daarbij zorgen voor het richting geven, het bieden van structuur en (veel) aandacht voor de mens, het team, dat het moet waarmaken.

Meer weten over onze werkvormen en producten, kijk hier!

Waar hebben wij wat bereikt!

Een greep uit onze klanten. Meer weten, een van onze klanten spreken? Stuur even een mail naar ons!